286 nap hazafelé

lassú csoszogással lépek óriás gyermeklábnyomokba sivár falak árnyéka hull szakadt képre és albumokra lépcsők, ajtók, ablakok, lakatok, folyosók, rácsok pislákol a mécses és én hófehér köpenyben fázok minden lépés messzebb és közelebb vezet kolduló könyörgésem nem találja kezed hangtalanul lassan csendfátyolba bújok elnémult lépteimmel szünetjelet húzok tükör nélkül is kisimulnak a megsebzett ráncok a fájdalom … Continue reading "286 nap hazafelé"

Legelső

egy hatalmas tükörben nézem, ahogyan a fák pörölnek az őszi széllel ezt is, csak úgy, mint mindent, csupán egyszer tudunk először megélni minden rácsodálkozásnak így kell nekikezdeni nem kapjuk meg soha többször minden ajtó megnyitása megismételhetetlen kitárulkozás minden ajándékba adott szó és szándék az első születés után elszürkül a legelső érintés karcol a második már harcol … Continue reading "Legelső"

Mesehős

Túl vagy már a próbán Elpusztult a sárkány A fele királyság ígéretével Mit fogsz tenni most? Hősi ének zendült, majd Zaj helyére csend ült De vajon megtalálod-e A féltve őrzött kincset Sikerül jól választani? Szűk ösvényen tovább lépni? Milyen csillag vezet tovább? Milyen csodát rejt a világ? A kívánságok teljesítve Aranyhalad ki van sütve A … Continue reading "Mesehős"

Hagyni kell

bölcsesség vagy lustaság fatalizmus vagy tapasztalat hagyni kell a test megtalálja a gyógyulását a lélek megtalálja szabadságát az alkony rátalál a napkeltére a folyó odaér a tengerébe hagyni kell nem tudom elérni, hogy megszeress nem tudom megkérni, hogy értékelj bizalmad és gyöngédséged nem árucikk te döntesz, hogy kellenek-e kincseim kiCSODA lehetek szemedben hagyni kell megtanultam … Continue reading "Hagyni kell"